VREDE | vrede op aarde?

Vrede op aarde | Mary Span

4 december 2021 | May Span | Evolutiegids

Vrede op aarde?

Nooit eerder was er zo’n gevoel van urgentie om de samenleving te transformeren en onze planeet te redden. Het lijkt alsof de samenleving zich op de rand van de afgrond bevindt. Wereldwijde klimaatverandering richt grote schade aan in ons dagelijks leven en escalaties dreigen door oorlogen. Het is onrustig in de wereld. Is de vrede in gevaar?

Onze menselijke evolutie is afgestemd op samenwerking, vrede en liefde, maar af en toe zijn er duistere krachten aan het werk. Vrede, samenwerking en liefde zijn belangrijk om na te streven als het gaat om betere ideeën voor de huidige samenleving. We hebben een samenleving gecreëerd waar wij als mens eigenlijk niet meer aan kunnen voldoen. Tezelfdertijd moeten we de mens in al zijn licht en duisternis aanvaarden zoals hij is. 

Als we willen transformeren is het
van groot belang dat we
doelgerichte, sociale actie ondernemen.

Voordat we echter gehoor kunnen geven aan de oproep om de wereld te transformeren, moeten we ons eerst bezighouden met het belangrijke werk van innerlijke transformatie om de plaats van vrede in onszelf terug te vinden. Het verband tussen persoonlijke en sociale evolutie kan niet worden genegeerd. Het is absoluut noodzakelijk dat we zelf in balans komen en ons te concentreren op een plek van vrede in onszelf voordat we naar buiten treden.

Deze positieve spiraal van persoonlijke evolutie versterkt onze spirituele ontwikkeling en stelt ons in staat om vanuit een vredige en doelgerichte plek de wereld in te trekken. Dit is de sleutel tot een succesvolle verschuiving van onze samenleving naar een samenleving van eenheid en samenwerking. Er zijn genoeg redenen om woedend en gefrustreerd te zijn, maar het zijn liefde en mededogen die de echte transformatie bevorderen en ondersteunen.

Het is absoluut noodzakelijk dat we persoonlijk werk
doen om een ​​fundament van mededogen in onszelf te creëren
voordat we proberen de wereld te veranderen.

Ik steun van harte vreedzaam protest voor rechtvaardige doelen, maar wanneer sociale actie omslaat in sociale onrust kan een positieve boodschap verloren gaan in angst en onzekerheid. Gewelddadige protesten en destructief gedrag halen weliswaar de krantenkoppen, maar schaden de zaak van vrede meer dan we denken. Het zou dictators of autoritaire leiders wel eens aan kunnen zetten tot nog meer actie om de balans in onze westerse samenleving verder te verstoren.

Als vrede onze natuurlijke staat is,
hoe zijn we dan in een spiraal van angst terechtgekomen?

Ik denk dat het simpele antwoord is dat het menselijk bewustzijn is verduisterd door het materialistische paradigma, door onze hebzucht en doordat we anderen niet als onze gelijke zien. We geloven dat persoonlijk geluk en succes het enige is wat nagestreefd moet worden. Zoveel van onze collectieve frustratie en angst is het resultaat van ongebreideld materialisme. We zijn zo gehersenspoeld dat het giftig is geworden.

Maar alles wat we voor onszelf
en de ander nog verborgen hielden,
komt nu uit de schaduw of we willen of niet.

Vandaar dat het lijkt alsof de dualiteit en alle negativiteit enorm verhevigd wordt. En dat is precies wat er nodig is. We krijgen namelijk de kans om een nieuw levenspad te gaan lopen. Daarvoor is zelfevolutie en wevolutie nodig, want een goed leven is een leven in verbondenheid. 

Dus ben jij er klaar voor? Om eindelijk dat te gaan doen waarvoor je kwam? Om jouw zielsopdracht en levensmissie op te pakken? Je kunt jezelf helpen door dingen op te schrijven. Het is namelijk fijn om een anker en een actieagenda te hebben. Wat staat je in de weg om vrij te zijn of authentiek te zijn? Wat weerhoud je van je pad? Wat wil je graag doen? Het is een kwestie van aarden en je hart volgen. Durf jezelf over te geven aan de kracht van de liefde in je hart. Ik ben er heilig van overtuigd dat je leven mooier, makkelijker, rijker en zinvoller wordt als je vanuit de oorsprong gaat leven.

Uiteraard kun je er voor kiezen om willekeurige mensen jouw liefde te geven. Dat is prachtig, je bent daarmee immers de liefde aan het verspreiden. Het helpt de duisternis in de wereld te verdrijven. Dan is de vrede niet meer in gevaar.

Nóg mooier is het om je liefde te geven
aan mensen die jij ook echt kunt helpen.

Dus ga naar binnen en vind daar jouw vrede.  Jouw zingeving. Jouw oorsprong. Jouw alles. Dat is wat jij te brengen hebt, vooral in donkere tijden. Maar dien ook de samenleving, bescherm het leven en werk mee aan vrede op aarde…

Mary Span
AUTEUR MARY SPAN | ©DOESPLUS! | 211204
Trendjournalist/publicist en auteur van het boek Zinvolle [W]evolutie.
Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie
in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Eenzaamheid | DoesPlus!

Eenzaamheid, een groeiend probleem

Eenzaamheid wordt vaak gestigmatiseerd, gebagatelliseerd of genegeerd, maar een groeiend aantal volwassenen heeft daarmee te maken.

City of Kindness | DoesPlus!

City of Kindness
slecht barrières

Met de City of Kindness heb jij de mogelijkheid om de wereld te laten zien dat vriendelijkheid overal om ons heen is.

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Geverifieerd door MonsterInsights