VRIENDELIJKHEID | City of Kindness slecht barrières

City of Kindness | Mary Span

10 april 2021 | Mary Span | Evolutiegids

City of Kindness slecht barrières

Velen van ons brengen een groot deel van onze tijd online door, en daarom is het belangrijk om mensen met vriendelijke woorden te bejegenen. Met de City of Kindness heb jij de mogelijkheid om de wereld te laten zien dat vriendelijkheid overal om ons heen is. En weet je wat? Mensen luisteren ernaar.

Tom Tait, die lid was van de gemeenteraad in Anaheim in Californië en later burgemeester van de stad werd, zag het probleem van afgescheidenheid en de daarmee gepaard gaande eenzaamheid in zijn stad. Hij had door de hele stad posters zonder afzender gezien met de tekst ‘Maak vriendelijkheid besmettelijk’. Er was geen bedrijf als sponsor geregistreerd. Er was alleen maar die boodschap. En die bleek afkomstig te zijn van de vader van Natasha Jaievsky, een jong meisje van zes jaar, die in 2002 betrokken was geraakt bij een tragisch auto-ongeluk met dodelijke afloop. Ter nagedachtenis aan haar hing de vader, die holistisch arts was, overal in de stad de op vriendelijkheid gebaseerde posters op. Hij was ervan overtuigd dat ook steden – net zoals het helen van het lichaam van binnenuit – van binnenuit konden helen via de kracht van vriendelijkheid.

Hi Neignbor
Tom zag zijn eigen strijd terug in deze boodschap en voelde zich in zijn hart geraakt. In 2013 introduceerde Tait de campagne van het Jaar van de vriendelijkheid. In samenwerking met basisscholen in de hele stad, vroeg Tait studenten om willekeurige daden van vriendelijkheid te bedenken, want hij zag vriendelijkheid als het verbindende weefsel dat zijn stad zou samenbrengen. Of het nu ging om het openhouden van de deur voor iemand of het geven van een oprecht compliment, deze kinderen blonken uit in het verbeteren van de dag van iemand anders. Ze besloten kinderen te vragen om een miljoen vriendelijke daden te bedenken en dat deden ze. Tom Tait begon in zijn eigen straat met een Hi Neighbor-programma. Alle tien buurfamilies op één na kwamen naar de bijeenkomst die hij had georganiseerd. De buren begonnen met elkaar te praten hoe ze elkaar in noodgevallen zouden kunnen helpen. Ze begonnen elkaar te begroeten op straat, brachten elkaars afvalcontainers binnen en staken elkaar de helpende hand toe.

Vriendelijkheidsbeweging
Binnen twee jaar na de lancering van de campagne bereikten studenten met succes de grens van 1 miljoen voor vriendelijkheidsgebaren. Van kleine vriendelijke daden tot grootse gebaren en alles daartussenin. Ter ere van hun succes vloog de Dalai Lama zelfs de hele weg vanuit India om de vriendelijkheidsheidsbeweging in Anaheim te vieren. En sociologen van de New York University ontdekten dat buurten van vriendelijkheid het vaak beter doen en meer veerkracht hebben bij rampen. Hoogleraar Eric Klinenberg van voornoemde universiteit zag het belang van een goede sociale infrastructuur, van goede communicatie, de manier waarop relaties met buren, familie en vrienden ertoe doen, de manier waarop een buurt kan beschermen.

City of Kindness
De stad merkte op dat het aantal pesterijen afnam, de criminaliteit daalde en dat de gemeenschap beter toegerust is om uitdagingen aan te gaan, zoals aardbevingen en bosbranden. Op persoonlijk niveau kan de vriendelijkheidsbeweging het isolement helpen verminderen en relaties versterken. En hoewel Tait niet langer de burgemeester van Anaheim is, blijft zijn nalatenschap besmettelijk. Zijn visie leidde tot de oprichting van de City of Kindness, een coalitie van organisaties en steden die samenwerken om vriendelijkheid te verspreiden en tegelijkertijd mensen en gemeenschappen de middelen te geven die ze nodig hebben om een verandering teweeg te brengen. Tom Tait heeft de sociale samenhang van zijn stad versterkt en daarom wevolutie een behoorlijke duw in de rug gegeven. Hij heeft mensen laten zien dat iedereen vriendelijkheid waard is en dat iedereen er voordeel van heeft.

Stroomversnelling
Als we ons verbonden voelen met de wereld om ons heen, kunnen we de wevolutie in een stroomversnelling brengen. De wereld als geheel is klaar voor een diepere fase van wevolutie. En dan heb ik het ook over onze verantwoordelijkheid voor al het leven op aarde: van atomische levens, minerale levens, planten, dieren tot en met de onbewuste en bewuste mensen. Vriendelijkheid overstijgt verschillen, en in een vriendelijke wereld is er geen plaats voor pesten, racisme, seksisme of homofobie – alleen respect en mededogen voor onze gedeelde menselijkheid.

Join the [w]evolution

AUTEUR MARY SPAN | ©DOESPLUSGIDS  | 210410
Trendjournalist/publicist en auteur van het boek Zinvolle [W]evolutie.
Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie
in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Kids Kindness | DoesPlus!

Moedig kinderen aan aardig te zijn

Vriendelijkheid is een manier om je goed te voelen over jezelf en positief te zijn over anderen en de wereld om je heen.

Eenzaamheid | DoesPlus!

Eenzaamheid, een groeiend probleem

Eenzaamheid wordt vaak gestigmatiseerd, gebagatelliseerd of genegeerd, maar een groeiend aantal volwassenen heeft ermee te maken.

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?