MEDITATIE | hoe jij jouw wereld kunt veranderen

Meditatie | Mary Span

3 juli 2023 | Mary Span | Evolutiegids

Hoe je met meditatie jouw wereld kunt veranderen

In een tijd waarin traumatische gebeurtenissen zoals pandemieën, schietpartijen en verliezen eindeloos lijken, kan meditatie een hulpmiddel zijn om je goed te voelen in periodes van onzekerheid en om jouw hartenergie in te zetten voor een betere wereld.

Je kunt het wereldse bewustzijn bewust verlaten om tot een verruimd standpunt en tot meer liefde te komen. Naar binnen keren is eigenlijk de manier om ontwaakt naar buiten te kunnen gaan. Meditatie dwingt je om aandacht te besteden aan het leven in plaats van verward te raken in je hoofd met angstige gedachten, zorgen en piekeren over de toekomst.

Meditatie is het begrijpen van de wereld
en de wegen die jij daarin bewandelt.

Wat heb je ervoor nodig? Een rustige locatie met weinig afleiding, een comfortabele houding, een focuspunt via je innerlijke waarnemer en een open houding. Het kan leiden tot structurele veranderingen in het brein, aldus een onderzoek in 2021Wetenschappers leren nog steeds bij over hoe meditatie positieve effecten kan hebben op andere aspecten van de gezondheid, zoals het helpen van ons immuunsysteem om optimaal te functioneren, het verbeteren van de slaaphet verlagen van cholesterol en het verlichten van pijn. Afgezien van de fysieke voordelen kan een meditatieoefening ook je intuïtievaardigheden verbeteren en zorgen voor vredige, innerlijke stilte. Het leren vertrouwen op de verbinding met je intuïtie levert je ontelbare voordelen op.

Het kan nuttig zijn om je bewust te worden van je innerlijke waarnemer. Begin met het opmerken van je gedachten en emotionele reacties, zonder oordeel. Er wordt niet geanalyseerd, alleen waargenomen. Dat is de eerste stap om tot het intuïtieve in jezelf te kunnen komen, dat deel dat buiten de fysieke wereld bestaat. Naarmate je meer bewust wordt van deze waarnemer, ben je vaker getuige van je gedachten en kun je ze loslaten en neutraler worden.

Meditatie is je geest vrijmaken en
ruimte scheppen voor liefde.

Door regelmatig te oefenen en jouw verbinding met de innerlijke waarnemer te versterken, kun je diepgaand invloed uitoefenen op het verloop van je dagelijks leven. Zo kun je ook je hartbewustzijn verhogen door dankbaar te zijn en te ervaren wat je dan voelt rondom je hart. Een prachtige zonsondergang of vreugdevolle gebeurtenis kan je ook helpen om meer liefde te gaan voelen. Het energieke hart reageert namelijk onmiddellijk als je de gedachten en gevoelens van die herinnering hebt. In het begin kun je het misschien amper voelen, maar hoe meer je oefent hoe lichter of uitgebreider het gevoel rondom je hart wordt. Wees simpelweg de liefde die je voelt, in plaats van liefdevolle gedachten op jezelf te richten. Zodra dat gemakkelijker wordt, kun je proberen je hartenergie uit te breiden naar mensen om je heen. Die liefde verandert de wereld om je heen in positieve zin.

Er zijn nu zoveel apps dat je, als je een smartphone hebt, kunt leren mediteren. Je kunt ook een introductieles proberen in een plaatselijk meditatiecentrum, een boek lezen, een online video bekijken of alleen oefenen. Welk pad je ook kiest, kijk wat bij je past. Wat ook enorm goed helpt is het luisteren naar binaurale beats zoals Sacred Acoustics via de koptelefoon. Deze opnames kunnen allerlei effecten op je brein hebben, of je nu een beginner bent of een ervaren meditatiebeoefenaar. Soms is de ervaring krachtig, soms ervaar je helemaal niets, afhankelijk van hoe je in elkaar zit. Dankbaar zijn voor wat er zou kunnen gebeuren is een goed uitgangspunt. Ontspan dus je lichaam, breng je geest tot rust en begin je meditatie met een intentie in één woord, bijvoorbeeld bewustzijnsgroei of liefde en laat dit vervolgens los. Laat je bewustzijn rustig op de golven van het geluid drijven. Wereldse zaken verdwijnen dan als sneeuw voor de zon.

Meditatie is inzicht in jezelf krijgen
en ontvouwt het nieuwe.

Zonder meditatie blijf je een blinde in een wereld vol geweld en destructie. Meditatie is gewoon een medium om bewust contact te krijgen met je hoogste zelf. Je perspectief wordt zoveel ruimer en als je voor alle mogelijkheden openstaat, kunnen er nieuwe inzichten en wijsheden naar boven komen waaruit je kracht en genezing kunt putten. Naarmate je meer vertrouwd raakt met je innerlijke zelf, krijgen je unieke kwaliteiten de kans om aan de oppervlakte te komen. Je krijgt als ‘t ware een dieper inzicht in de persoonlijke gebeurtenissen in je leven. Da’s niet niks, zou ik zeggen.

Mary Span
AUTEUR MARY SPAN | ©DOESPLUSGIDS | 230703
Trendjournalist/publicist en auteur van het boek Zinvolle [W]evolutie.
Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie
in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Denk positief | DoesPlus!

Positiviteit beïnvloedt gezondheid

Boeddha zei het al: ‘Doe niets wat schadelijk is, ontwikkel een overvloed aan verdiensten en tem je geest.’ De geest is de wortel van geluk en gezondheid.

Wisdomkeepers | DoesPlus!

De roep van wijsheidsbewaarders

De wisdomkeepers, die ver af staan van de moderne wereld, zijn misschien wel de sleutel tot een veerkrachtige en duurzame evolutie.

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?