LEVENSWEB | het leven is jazzy

Het leven is jazzy | Mary Span

1 mei 2023 | Mary Span | Evolutiegids

Het levensweb is jazzy

We moeten een nieuwe koers inslaan willen we een duurzame samenleving creëren voor onszelf en de planeet. Dat kunnen we doen door de ideeën van oosterse spiritualiteit en inheemse filosofie te omarmen die de werkelijkheid beziet als een vorm van relaties en co-creatie. Het universum is geen machine, maar eerder een organisme dat zich in alle richtingen vertakt en evolueert. Het leven is jazzy.

Het leven is jazzy: door symbiose (zie: begrippenlijst) hebben soorten samen ecosystemen gecreëerd, waarin het geheel veel groter is dan de som der delen. Een ecosysteem ontstaat uit organismen die samenwerken in een complete verweving van competitie en samenwerking: een jazzy leven. Het is een ongelooflijke bijenkorf van activiteiten op elk niveau van organismen. Het lijkt soms alsof het volledig chaotisch is, en toch is het als geheel perfect gecoördineerd en harmonieus.

De mens bestaat uit circa 50 biljoen cellen,
die bestuurd worden door onze reacties
op de signalen uit onze omgeving.

Cellen met zijn erfelijkheidsmechanismen zijn intelligente miniatuurmensen, die ieder voor zich reageren op hun omgeving en zich daaraan aanpassen. Zo hebben spirituele en optimistische overtuigingen een rechtstreekse positieve invloed op de werking van het immuunsysteem, die cruciaal is voor het handhaven van gezondheid en het voorkomen van ziekte. Kortom, we leven in symbiotische relatie tot alles wat er bestaat. Zelfs planten creëren symbiotische relaties met elkaar in een Wood Wide Web. Door een relatie aan te gaan met schimmels konden planten namelijk zo’n 420 miljoen jaar geleden van het water naar het land verkassen. En toch leeft ieder wezen en plant op zichzelf, weliswaar in voortdurende interactie en co-creatie met het leven. De verhalen die we in ons leven adopteren en waarmee ons gedrag wordt bepaald, hebben consequenties voor het leven als geheel. Heel jazzy eigenlijk.

Je gedachten bepalen je leven
en relaties ook.

Immateriële energetische signalen kunnen dus biologische processen sturen. Daarom zouden we meer aandacht moeten besteden aan de waarde van niet-materiële aspecten van het leven zoals sociale samenhang, liefde en zorg, en hoe dit ons persoonlijke en collectieve welzijn beïnvloedt. Tegenover onze huidige economie, die zich richt op winstmaximalisatie en groei ten koste van alles, en de overheersing en onderwerping van anderen, zouden we het leven dienen te baseren op het concept van rentmeesterschap en het bevorderen van de evolutie van het leven.

Sluit je aan bij gemeenschappen
van gelijkgestemde mensen die werken
aan de vooruitgang van een
ecologische en inclusieve beschaving.

Daarom roep ik op om beter te luisteren naar de verhalen die we onszelf vertellen over wie we zijn en hoe we ons verhouden tot de wereld om ons heen. Laten we onderzoeken hoe we onze samenleving opnieuw kunnen inrichten op een manier die beter in overeenstemming is met een ecologische en inclusieve samenleving. We kunnen actief kiezen voor een holistische levenshouding, hoe we op de meeste signalen uit de omgeving zullen reageren en zelfs of we er überhaupt op willen reageren. We zijn in staat om op elk gewenst moment te veranderen. Laat de betekenis van deze informatie maar even tot je doordringen!

Mary Span
AUTEUR MARY SPAN | ©DOESPLUS! | 230501
Trendjournalist/publicist en auteur van het boek Zinvolle [W]evolutie.
Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie
in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Plusleven | DoesPlus!

Hoe we bewust een plusleven kunnen creëren

We zijn teveel belast met beperkende overtuigingen. Je kunt deze ombuigen naar helpende overtuigingen.

Denk positief | DoesPlus!

Positiviteit beïnvloedt gezondheid

Boeddha zei het al: ‘Doe niets wat schadelijk is, ontwikkel een overvloed aan verdiensten en tem je geest.’ De geest is de wortel van geluk en gezondheid.

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Geverifieerd door MonsterInsights