HIER-EN-NU | een plusleven in het hier-en-nu

Hier-en-nu | Mary Span

18 augustus 2023 | Mary Span | Evolutiegids

Een plusleven creëer je in het hier-en-nu

In het lichaam is veel gaande, vooral als je denkt. Als je aan iets denkt (of je iets herinnert) vindt er in het brein een biochemische reactie plaats, waarop het brein bepaalde chemische signalen uitzendt. Zo worden immateriële gedachten vertaald in gevoel, emoties, gewoonten en materie. Je bent als ’t ware het verleden geworden, maar je kunt deze vastgelopen realiteit veranderen door in het hier-en-nu een nieuw leven te creëren.

Wil je nieuwe kansen creëren, je lichaam regenereren of een gelukkig leven leiden? Dan zul je eerst het eeuwige hier-en-nu dienen te ontdekken. En dat betekent dat je de materiële wereld leert begrijpen. Want zolang je in gewoonten, emoties en meningen blijft hangen kun je geen nieuw leven scheppen.

Als je niet in het hier-en-nu bent, verblijf je
waarschijnlijk in een programma van het verleden.

Ons brein is voor het grootste deel een product van het verleden. Alle ervaringen en lessen die we in ons leven opdoen, worden in ons brein opgeslagen. Iedere keer krijgt het brein bij elke nieuwe ervaring een update. Ervaringen versterken niet alleen het neurologische systeem in het brein, maar produceren ook emoties. Je kunt deze emoties zien als een chemische feedback op ervaringen in het verleden. Hoe vaker je eenzelfde ervaring in de buitenwereld opdoet, hoe krachtiger het wordt verankerd in het brein en als gevolg daarvan in het lichaam. Dat geldt niet alleen voor negatieve ervaringen, maar ook voor positieve.

Als je bijvoorbeeld angstige gedachten hebt, dan komen er angstgevoelens in je lichaam omhoog. Als je dit gevoel steeds weer opnieuw beleeft, versterk je de neuronen en jouw reactie daarop in je brein, omdat je steeds aan hetzelfde denkt. Levenservaringen, die steeds herhaald worden, ontwikkelen zich tot een gewoonte. Je denkt en doet automatisch hetzelfde. Zo wordt het verleden jouw toekomst.

Vraag jezelf eens af: hoeveel ruimte is er
in mijn dagelijkse leven voor het onbekende, het nieuwe?

Zolang je steeds in dezelfde zijnstoestand verblijft, creëer je niet alleen in het lichaam maar ook daarbuiten een elektromagnetisch veld of aura van het verleden in en om je heen. Je gedachten en ervaringen zijn dan – bewust of onbewust – leesbaar voor iedereen. Of laat ik het anders stellen: mensen voelen deze energieën onmiddellijk aan als je een kamer binnenkomt of als er een ontmoeting plaatsvindt. En bovenal trek je steeds dezelfde soort mensen en ervaringen aan. Want zo werkt elektromagnetisme: het trekt steeds wat je in de aura bij je draagt aan en wat je van daaruit ‘vraagt’ naar je toe. Waarom? Om je te leren dat het ook anders kan.

Om je zijnstoestand te kunnen transformeren, moet je je denken, voelen en doen veranderen. Dat betekent dat je bewust dient te worden van de ervaring in het hier-en-nu. Zodra je je op vertrouwde herinneringen en gevoelens richt, trek je de energie van het verleden naar je toe en stap je uit het hier-en-nu. Dan blijf je onbewust. Wil je dat niet? Dan zul je je aandacht in het hier-en-nu moeten houden en bewust moeten kijken naar waar je je aandacht op richt. Probeer te begrijpen wat er gebeurt en wat de trigger is om in jouw automatische gewoonte te vervallen. Als je afdwaalt, ga je weer terug naar het huidige moment. Daarmee verbreek je stukje bij beetje de energetische banden met het verleden en het lichaam laat meer en meer emotionele lading los. De ontlading kan zelfs ziekte voorkomen.

In het hier-en-nu zijn is geen vluchten uit de wereld,
geen zichzelf afzonderen en afsluiten, maar veeleer
het begrijpen van de wereld en haar wegen.

Is jouw aandacht gericht op een negatief beeld, dan kun je in het hier-en-nu onmiddellijk omschakelen naar een positief beeld. Positieve meditatie helpt daar goed bij. In feite bouw je daarmee weer nieuwe energie en een nieuw energieveld op om een nieuwe ervaring te kunnen creëren. Dus iedere keer dat je een automatische gewoonte overwint, wordt jouw wil sterker dan het oude programma. Hoe vaker je jezelf in het huidige moment brengt, des te vaker je jezelf conditioneert op meer bewustzijn (of besef van de toestand waarin je verkeert) én een nieuwe toekomst.

Dat is geen gemakkelijke weg, maar met behulp van meditatiegroepen of ondersteuning kom je heel ver. Je ontdekt dat de keerzijde van angst moed is, de keerzijde van gebrek heelheid is en dat de keerzijde van twijfel weten is. Met jouw stap in het onbekende en het loslaten van angst, woede of haat kun je liefde en medegevoel in jezelf gaan ervaren. Dan ben je bereid om een plusleven van nieuwe mogelijkheden te creëren en heb je vrije energie tot je beschikking om een andere weg in te slaan. Het is elke moeite waard!

Mary Span | DoesPlus!
AUTEUR MARY SPAN | ©DOESPLUS! | 230818
Trendjournalist/publicist en auteur van het boek Zinvolle [W]evolutie.
Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie
in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Energie | DoesPlus!

Wij zijn
energie!

Eeuwenlang hebben mensen energie en aura’s waargenomen, maar konden er niet echt de vinger op leggen.

Positief denken | DoesPlus!

Hoe optimisme
ons leven vormt

Een juiste hoeveelheid optimisme kan ons het lef geven om succes te bereiken.

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Verified by MonsterInsights