EGO | de zin van je leven is niet je ego

De zin van je leven is niet het ego | Mary Span

Vignet Mary Span | DoesPlus!
12 juni 2023

De zin van je leven is niet je ego

De belangrijkste stap naar het verkleinen van je ego is hem simpelweg te herkennen en te observeren. Als je leeft met meer stilte, begint het ego te vervagen en neemt je innerlijke vrede toe. Je belichaamt een ander energieveld – alsof er iets uit een andere dimensie door je heen deze wereld binnenkomt.

We hebben de neiging om te denken dat onze gedachten en ervaringen ons definiëren, en dat ons ego is wie we zijn – het komt ten slotte uit ons eigen hoofd, dus wie zou het anders kunnen zijn? Maar in feite is het ego niet ons ware Wezen. Er bestaan weliswaar momenten van klaarheid in je leven en dan weet je dat je ego er niet toe doet en dat je verbonden bent met alles om je heen. Maar helaas zijn die momenten zeldzaam.

De wereld zit vol met mensen die aan het denken of doen zijn, maar wat ze doen of denken komt voort uit onbewust zijn. Want met denken creëren we illusies die niet op waarheid berusten. En als het niet zo lekker loopt, gaan we nog meer denken. Als we maar lang genoeg op een probleem kauwen, komt er vanzelf wel een briljant inzicht voorbij, denken we.

Niets bestaat werkelijk.

Onze enige taak is om te genezen en om heelheid in deze wereld te brengen ingegeven door stille aandacht. Hoe meer je in stilte kunt zijn en je afgestemd bent op het Nu in plaats van het verleden of de toekomst, hoe meer je ontwaakt uit de illusies van de wereld en hoe meer er heelheidsenergie doorkomt.

Het is belangrijk om jezelf te aarden en aanwezig te zijn in het leven. Aarden leer je vooral in goede meditatielessen en aanwezig zijn leer je goed door het beoefenen van mindfulness. Je werkt met het huidige moment, je leert aanwezig te zijn. Je moet eerst tot acceptatie komen van het zijn of isheid van dingen – niet het wereldgebeuren. Na een tijdje zul je merken dat je meer en meer ontwaakt. Heb je dat goed onder de knie en kun je het ego loslaten, dan kijk je door de illusie heen en zie je in waar het écht om draait.

Je verzet je misschien tegen het loslaten van het ego, want wie ben je dan? Maar er ontstaan ​​juist problemen wanneer je je identificeert met je ego, in de overtuiging dat je gedachten, herinneringen, overtuigingen en mentale toestand jou als mens bepalen.

Maar wat gebeurt er eigenlijk als je ontwaakt
en het ego loslaat?

Het verandert de manier waarop je met anderen omgaat. Ineens weet je wat je moet doen. Het komt van binnenuit, vanuit je hart, of het komt van buitenaf – een situatie in je leven. Dat doen is niet iets uit eigenbelang doen, het is een beleving van genieten of plezier hebben. Vanuit de zekerheid, die je vanuit je ware essentie voelt. Er is geen overdreven drang meer om te winnen of te presteren – je bent namelijk ontwaakt – , maar je bereikt juist meer. Er ontstaat een heel ander soort doen, dat niet gemotiveerd wordt door verlangen.

Dat wil niet zeggen dat obstakels of rampen niet meer zullen plaatsvinden. Het ego verdeelt en ziet de situatie als de vijand. Vanuit je verruimde bewustzijn kijk je er gewoon anders naar en vind je de kracht om ermee om te gaan. Want je weet dat er tegenin gaan, je niet verder helpt. Je weet dat vechten je juist remt in je evolutie. Je werkt er gewoon omheen, je omarmt het vanuit acceptatie voor wat het is. Dus gebruik de andere energiedimensie om uit te drukken wat er op dit moment zinvol is.

Silence your ego,
not your true voice.

Dus wanneer je een disfunctioneel, onbewust patroon in jezelf ontdekt, betekent dat niet dat je gefaald hebt; het betekent dat je inzicht aangereikt krijgt en dat je met dat inzicht of die energie iets beters kunt doen. Het is altijd geweldig om dat in jezelf te ontdekken.

Mary Span
AUTEUR MARY SPAN | ©DOESPLUS! | 230612
Trendjournalist/publicist en auteur van het boek Zinvolle [W]evolutie.
Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie
in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.

Over ego en verbondenheid

In onze samenleving leren we ons te richten op onze persoonlijke uniekheid, maar op een dieper niveau zijn we nauwelijks individueel. Het woord ‘ego’ verwijst naar het afgescheiden zelf waarmee ons denken is gelardeerd. Er ontstaat een probleem wanneer we de andere kant uit het oog verliezen, die van onderlinge verbondenheid (lichamelijk, psychologisch, geestelijk, enz.). Thich Nhat Hanh onderwees lange tijd het concept van ‘interbeing’. Er bestaan volgens hem geen afzonderlijke entiteiten.
Vriendschapsplus | Mary Span

Vriendschap is niet ikkig zijn, maar plus doen

Zonder een vriendschapsinteractie kan de emotionele kracht van een verbintenis binnen enkele maanden snel achteruitgaan. Want vriendschap is goed voor tal van zaken.

Liefde | DoesPlus!

We zijn gevormd om verbinding te maken

Uit veel studies van zoogdieren, van de kleinste knaagdieren tot aan ons mensen, blijkt dat we sociale wezens zijn. Verbinding maken is dus essentieel. 

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Geverifieerd door MonsterInsights