CHARITY | werken bij een goed doel

charity | Mary Span

Vignet Mary Span | DoesPlus!
27 december 2022

Hoe krijg je zinvol werk bij een liefdadigheidsinstelling?

Werken voor een goed doel is onmiskenbaar een briljante manier om iets terug te doen en een verschil te maken, en het kan ook een lonende carrière zijn met veel verschillende soorten rollen. Het volgende advies zal je een voorsprong geven in jouw zoektocht naar werk in de liefdadigheidssector.

In de liefdadigheidssector loont het om flexibel te zijn en bereid om mee te werken. Voor veel liefdadigheidsinstellingen is financiering van cruciaal belang en sommige afdelingen kunnen zowel financieel als qua personeel onder druk komen te staan. Het kan zijn dat je moet multitasken en scherp moet blijven! De liefdadigheidssector biedt veel verschillende mogelijkheden voor loopbaangroei en persoonlijke ontwikkeling.

Vooral fondsenwerving kan duidelijke wegen bieden
voor het ontwikkelen van kennis.

Je loopbaan kan beginnen als een ondersteunende rol voor het fondsenwervende team of de CEO, en dan overgaan in een specialisme, zoals focussen op het aantrekken van individuele donateurs en vervolgens op management. Een liefdadigheidscarrière geeft je ook de kans om in heel verschillende organisaties te werken, waarbij je je eigen interesses en overtuigingen bevredigt.

Er zijn grote verschillen tussen grote en kleine liefdadigheidsinstellingen, waarbij de laatste vaak meer lokaal en in kleinere dorpen en steden zijn dan grote organisaties in grotere steden. Kleine, lokale liefdadigheidsinstellingen worstelen met bezuinigingen. Het personeelsverloop in de sector is groot, omdat liefdadigheidsinstellingen mensen nodig hebben die veel taken onder druk moeten uitvoeren wanneer de middelen onder druk staan. Werken voor kleinere liefdadigheidsinstellingen kan echter zeer de moeite waard zijn.

Netwerken is van onschatbare waarde
en sociale media kunnen deuren openen.

Probeer mensen in de branche via sociale media te leren kennen en door fondsenwervende evenementen bij te wonen. Vraag niet meteen om een job; vraag in plaats daarvan om informatie en advies. Zodra mensen een naam herkennen, kunnen ze tijdens wervingscampagnes naar je uitkijken – of je in ieder geval onthouden.

Betrokkenheid en passie tonen voor liefdadigheidswerk is van onschatbare waarde. Het tonen van een geschiedenis van vrijwilligerswerk voor een liefdadigheids- of gemeenschapsproject kan zelfs zwaarder wegen dan kwalificaties. Veel liefdadigheidsinstellingen hebben liever dat aanvragers praktische ervaring en vaardigheden hebben dan theoretische kennis.

Er zijn veel manieren om vrijwilligerswerk te doen, van reizen naar het buitenland om in andere landen te helpen tot hulp bij lokale projecten. Als je een passie hebt voor een bepaalde groep of liefdadigheid, probeer dan relevante ervaring op te doen. Als je bijvoorbeeld voor een liefdadigheidsinstelling voor dieren wilt werken, neem dan contact op met lokale asielen om te zien of je een handje kunt helpen.

Het is onwaarschijnlijk dat iemand bij zijn eerste sollicitatie zijn droomrol zal bemachtigen, maar het zou je niet moeten ontmoedigen. Een combinatie van passie, doorzettingsvermogen en precisie is de sleutel om door te breken in de liefdadigheidssector. Een ik-kan-dit-houding wordt altijd zeer gewaardeerd, vooral bij kleinere liefdadigheidsinstellingen omdat je daar te maken hebt met een veelvoud van taken. Het is hard werken, maar zodra een indruk is gemaakt volgt een leven vol waardevol, zinvol werk.

Mary Span
AUTEUR MARY SPAN | ©DOESPLUS! | 221227
Trendjournalist/publicist en auteur van het boek Zinvolle [W]evolutie.
Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie
in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Best Age | DoesPlus!

Be Your Best Age!

Lees hier welke relevante factoren belangrijk zijn voor Best Agers.

Derde levensfase | DoesPlus!

Met pensioen: niks doen of zinvol zijn?

Wat betekent het woord pensioen voor jou? Ouder en wijzer worden? Ontspannen zijn? Of werken?

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Geverifieerd door MonsterInsights