BEWUSTZIJN | jouw evolutie transformeert de wereld

Je bent niet alleen | DoesPlus!

Vignet Mary Span | DoesPlus!

 

10 juli 2024

Jouw evolutie transformeert de wereld

Er zijn zoveel mensen op deze planeet die trauma ervaren of eenzaam zijn. De meesten voelen een diepe, allenige eenzaamheid. Het lijkt of het alleen jezelf overkomt, maar de hele wereld worstelt op een of andere manier met dit proces. Maar weet dat je hierin niet alleen bent.

You are not alone is de meest emotionele song van Michael Jackson. De song begint met: Another day has gone, I’m still all alone, How could this be? Met het liedje liet Michael een heel kwetsbare kant van zichzelf zien en de eenzaamheid die hij ervoer na het beëindigen van de relatie met Lisa Marie Presley. Miljoenen mensen ervaren iets soortgelijks. Maar waar zijn die mensen die in hun leven eenzame kilometers afleggen? Soms sluiten ze zich in huis op, soms worden ze immobiel omdat ze ziek zijn en vaak worden ze gewoon niet meer gezien of gehoord door de samenleving die steeds asocialer is geworden.

Toch worden er van alle kanten
reddingsboeien uitgegooid.

Op een strandboulevard in Sunderland (in het graafschap Tyne en Wear in het Verenigd Koninkrijk) is een dienst gestart die mensen gratis vervoer in een fietstaxi of riksja’s aanbiedt om eenzaamheid tegen te gaan. Liefdadigheidsinstellingen organiseren regelmatig bijeenkomsten voor alleenstaanden; er zijn teams die robots ontwikkelen, zodat ouderen en mensen met gezondheidsproblemen zelfstandig kunnen wonen. Maar dit alles klinkt nogal georganiseerd en kil, vind je niet? Het gevoel ontbreekt.

Vanwege de turbulente wereld waarin we leven, denken we misschien dat we met onze eenzaamheid niet zo moeten klagen. Vervolgens slikken we de emoties die we daarbij ervaren maar in. Het is absoluut niet de bedoeling dat je jouw probleem wegstopt! Het is de bedoeling dat je ontwaakt en dat je het openbreekt om het vervolgens te kunnen oplossen. De nieuwe aarde waar we met z’n allen naar toe evolueren is namelijk op weg naar een andere bewustzijnsstaat, die van liefde en vrede. De huidige wereld is bezig om de donkere stukken naar licht (of nog beter: naar liefde) te transmuteren. Ik zeg dan vaak: we moeten eerst door de modder om weer schoon te kunnen worden. Iedereen heeft de mogelijkheid zijn of haar licht – dat door transmutatie ontstaat – te laten schijnen in de wereld. Jouw proces van transmutatie is zo belangrijk, omdat daarmee het collectief de kans krijgt om ook te ontwaken en naar het licht toe te groeien. Het licht woont niet slechts in een paar mensen. Ze woont in iedereen. En als we ons eigen licht laten schijnen, geven we onbewust toestemming aan anderen dat ook te doen. Wanneer wij bevrijd zijn van onze angst voor eenzaamheid, zal onze aanwezigheid automatisch anderen bevrijden.

We zijn op een
unieke, spirituele reis
naar liefde en vrede.

Er zijn momenteel heel veel mensen die door die lichtere frequenties en het opkomende, donkere karma van de laatste 2000 jaar Vissentijdperk getriggerd raken. Geen wonder! Er is veel te verhapstukken. We hebben het donker en het licht gewoon nodig om te ontwaken en vooruit te komen. En dat kan alleen maar door innerlijk werk. Dus als je een trigger krijgt of als je angst ervaart, zie het als een geschenk en geef je er dan gewoon aan over. En het gevoel zal snel neutraliseren. Maar als je je ertegen verzet, begraaf je het gewoon weer terug in je lichaam en veroorzaakt het ongemak of ziekte in je lichaam.

De diepe eenzaamheid ontstaat, omdat je geen verbinding maakt met de liefde in jouw hart en omdat niemand buiten je die liefde kan geven. Mensen leven teveel in hun ego in plaats van hun hart. Ze zijn zich daar vaak niet van bewust. Het enige spel dat ze kennen is het egobewustzijn, het denken. Ze schakelen steeds hun gevoel en dus hun intuïtie uit. Ze schakelen daarmee de verbinding met de kosmos en de spirituele leiding uit. Egomensen moeten je dus afwijzen, ze moeten je pijn doen omdat ze in hun hoofd zitten. En dan raak je teleurgesteld en verbitterd, omdat je steeds weer afgewezen wordt. Elke keer dat iemand je afwijst, lever je je innerlijke kind van liefde in. Als je stopt met oordelen en je hartchakra opent – en daarin de liefde gaat voelen – , heb je niets meer nodig buiten jezelf. Zoek dus niet de liefde in de buitenwereld. Die is niet buiten je.

Jouw evolutie
transformeert de wereld.

Elke keer dat iemand je afwijst, houd dan je innerlijke kind in je armen en zeg dat het genoeg is en dat je niets buiten jezelf nodig hebt. Voel dat het belangrijk is om van jezelf te houden. Geef niet zomaar jouw kracht weg door een ander te plezieren. Stop met het behagen van ego’s om je heen! Elke keer dat je iemand antwoord geeft, met iemand praat of op iemand reageert, vraag jezelf dan af: ‘Heb ik het ego van de ander gevoed of heb ik liefde of blijheid voor iedereen inclusief mijzelf kunnen creëren?’ Visualiseer dus de liefde en laat het gevoel steeds binnen in jezelf opkomen, net zolang totdat het liefdevolle gevoel steeds bij je blijft. Je bent nooit alleen, je bent thuis, in je hart, je bent een met de kosmos en de spirituele leiding. Zodra je de vibratie in jezelf verandert en jezelf die liefde geeft, begint iedereen om je heen liefde uit te storten. Stuur vooral jouw liefde aan de getroffenen van crises op aarde. Overal waar je gaat. Hiermee help je het licht op aarde te vestigen.

Bedenk ook dat elk ongemak of ziekte een wortelemotie in jezelf heeft. En voel dat je altijd de spirituele kracht hebt (en geloof daar waarachtig in!) om de trigger van eenzaamheid of ziekte om te keren naar iets goeds. Het beste wat je kunt doen is je te ontspannen en leiding te vragen van je spirituele gidsen. Maar doe vooral ook innerlijk werk om de wortel van jouw emotie te kunnen ontwaren en op te lossen. Je kunt daarbij ook het plezier opzoeken. Wil je vrolijkheid voelen, je creativiteit uitdagen en heerlijk ontspannen? Doe dan eens mee met een lachyoga workshop of organiseer er een. Wij volwassenen lachen gewoon veel te weinig. Neem jezelf iets minder serieus en ga eens lekker lachen. Alles wat je doet, haalt je regelrecht uit het donker. Het zorgt ook voor heel veel inzicht.

Mijn boodschap aan jou is bedoeld om je dichter bij jezelf te brengen en bewust te worden van wie je in essentie bent: een hartmens. In je hart ben je nooit alleen. Er is niets mooiers dan met vertrouwen, liefde en overgave jouw levenspad te gaan.

Mary Span | DoesPlus!

AUTEUR MARY SPAN | ©DOESPLUS! | 240710
Trendjournalist/publicist en auteur van het boek Zinvolle [W]evolutie.
Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie
in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.

Er zit trauma onder bijna alles wat chronisch is

Bijna iedereen heeft te maken met eenzaamheid of ontwikkelingstrauma. Dit veroorzaak een overspannen zenuwstelsel. En dit is de oorzaak van bijna al je (persoonlijke) problemen. Heb je moeite om voor jezelf op te komen? Voel je je eenzaam en heb je moeite om het geluk te grijpen in je leven? Kun je moeilijk ontspannen in je relatie? Ben je ongelukkig? Heb je het gevoel dat je niet goed genoeg bent? Wijs je jezelf (op sommige gebieden) af? Lijkt rust, liefde en vrede door je vingers te glippen? Jan Bommerez is ervaringsdeskundige en expert op dit gebied. Met emoties en trauma leren werken, neemt de oorzaak van 80% van de ziektes en eenzaamheid weg. Luister hieronder naar zijn verhaal…

Eenzaamheidsepidemie | DoesPlus!

Hoe systemen bijdragen
aan sociale isolatie

In de moderne samenleving lijkt eenzaamheid steeds meer op de loer te liggen. Wat zijn de oorzaken en wat kunnen we eraan doen?

Vreugde in moeilijke tijden | DoesPlus!

Vind vreugde
in moeilijke tijden

We kunnen allemaal vreugde ervaren, ondanks de omstandigheden. Sluit je aan bij het Big Joy Project.

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Geverifieerd door MonsterInsights