GEZONDHEID | holistische blik op kanker

Holistische blik op kanker | Mary Span

3 augustus 2023 | Mary Span | Evolutiegids

Een holistische blik op kanker

Als er iemand ernstig ziek wordt, dan is de schrik groot. Vooral als het kanker is. Het aantal mensen met kanker groeit gestaag. Het is een woekerende ziekte met veel energieverlies. Kankersoorten hebben, naast fysieke oorzaken, ook een emotionele, mentale en spirituele reden. Wat wil de ziekte zeggen?

De belangrijkste vraag bij een ziekte is: wat heeft de ziekte mij te vertellen? Welke boodschap probeert mijn lichaam mij te geven? In welk opzicht ben ik vergeten wie ik ben? Ieder van ons creëert in zijn lichaam in meer of mindere mate wel een vorm van ziekte, want we zijn niet perfect. Als je terugkijkt blijkt het altijd te maken te hebben met een vergeten-wie-ik-ben.

Wanneer je niet steeds je harmoniseersysteem
optimaliseert,
creëer je meer pijn in je leven.

Oorzaken van kanker kunnen het gevolg zijn van straling, slechte kwaliteit van voeding, luchtvervuiling of van chronische stress. Maar ook opgekropte emoties, trauma’s en blokkades kunnen de oorzaak van kanker zijn. In de samenleving zitten we in een keurslijf dat mensen verplicht om te excelleren en te winnen. Daardoor zijn we elkaars concurrenten geworden. En dat vertaalt zich weer in angst om te falen en angst voor de ander. Onevenwichtigheid, naar welke kant ook, resulteert in lichamelijke ziekte. Het lijf raakt op.

Het is belangrijk in je harmoniesysteem te geloven en tegelijkertijd open te staan voor wat de reguliere geneeskunde en healers te zeggen hebben. Als je ‘vol’ zit, neem dan rust en zoek tegelijkertijd een specialist die met healers of een oncologisch psycholoog samenwerkt. Steungroepen kunnen ook enorm helpen. Want de boodschappen die uit de aspecten van je leven afkomstig zijn, kunnen belangrijke richtingwijzers voor genezing zijn.

Jij bent de meester over je leven.
Je kunt veel meer dan je denkt!

Heel vaak bieden mensen weerstand aan het healingproces door te proberen de situatie met een overactief verstand in de hand te houden. Onze ratio mist dan het zielsbesef, de gevoelsbeleving. Als we alles rationeel zien, worden de gevoelsproblemen niet herkend en kunnen we deze niet aanpakken. De ratio domineert in feite de gevoelswereld. Mensen weigeren zich dan te ontspannen en in te zien dat ze energie zijn. Het is juist belangrijk om in een alpha-toestand te zijn (8Hz), de healingtoestand. Die healingtoestand bereik je onder meer door aarding en meditatie, yoga of mindfulness. Wanneer het rationele denken wordt stopgezet en de hersengolven in alpha-ritme gaan, ben je in staat je over te geven aan je natuurlijke, energetische healingproces. Een energetische healer, die daarvoor speciaal opgeleid is, kan je daarbij helpen. (Let op dat je niet met een healer samenwerkt, die buiten de realiteit staat en niet kwalitatief opgeleid is!). De meest optimale situatie is een samenwerkingscombi van reguliere geneeskunde, samen met oncologische psychologie en healing. Ik pleit dus voor een én-én aanpak.

Ook een healend muziekmenu helpt om ontspannen te blijven. De soort muziek die jijzelf verkiest is rechtstreeks verbonden met de soorten energie waaruit jouw energieveld bestaat. Hier ligt een wereld van voeding voor je open. Er bestaan healing frequenties, zoals Solfeggio. De kern van solfeggio-frequenties is de overtuiging dat de trillingssignatuur van bepaalde geluiden een positieve invloed kan hebben op je mentale, fysieke en spirituele gezondheid. Zorg ook voor een schone woonruimte, zodat de levensenergie in de kamer opgeladen blijft en verhindert dat dode orgone energie zich ophoopt. Ik raad je aan planten in je kamer te houden, zonlicht toe te laten, frisse lucht binnen te laten en orde in de kamer te handhaven. Vervuilde energie kan worden verwijderd door het branden van vlotgras of salie.

Healing is de blokkades rondom
je ziel verwijderen. Het is een
evolutionaire reis naar heelheid.

Maar het voornaamste doel is te helpen om de oorzaken van de ziekte te vinden, die op emotioneel, mentaal of spiritueel niveau kunnen liggen. Dus: hoe heb je deze ziekte in jezelf teweeggebracht? En hoe kun je de oorzaak of het karma in jezelf elimineren? Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je creativiteit in jezelf geblokkeerd hebt, geen tijd voor ontspanning hebt genomen, een tweestrijd in jezelf voert, een trauma ervaart, dat je angstig bent of dat je teveel in je hoofd zit en macho wilt zijn of het onvermogen hebt voor jezelf te zorgen. Deze voorbeelden kunnen een schuldgevoel of angst in jezelf oproepen, waardoor het innerlijke kind genegeerd wordt en dus niet meer gevoed wordt. Iedere negatieve ervaring is een levensles, ontworpen om je naar jouw waarheid en harmonie te brengen. Iedere negatieve levenservaring kan worden gezien als een trigger om jezelf op mentaal, emotioneel en hartniveau te helen. Als je nog nooit gewerkt hebt aan het afvoeren van negatieve energie, raad ik je aan dit samen met een lichaamsgerichte psychotherapeut of energetische chakrahealer (bijvoorbeeld practitioners die de Barbara Brennan School of Healing hebben doorlopen).

Het is de bedoeling dat jij je
wezenskern tot uiting brengt.

Onze keuze om op aarde te zijn heeft alles te maken met leren van ervaringen en evolueren of groeien in wijsheid. Verbind je met de aarde en verbind je met het doel waartoe je hier bent. Wat is de taak die precies in dit moment voor je ligt? Wat valt er te leren? Hoe meer je je ware essentie toelaat uit te stralen door elke cel van je wezen, dus liefde te zijn, des te vitaler en gelukkiger je zult zijn.

Als je dus door je healingproces heengaat, wandel dan met jezelf. Ga door de beproevingen heen en wees totaal eerlijk met jezelf. Ook al is het einde van je leven misschien onherroepelijk: wees aanwezig in het ontvouwende moment. Maar ook: zijn wie je bent in elk moment. Het is de bedoeling je wezenskern tot uiting te brengen, dan komt er energie vrij voor verandering. Ga dus aan de slag met de én-én aanpak. Met een positieve inslag, met reguliere zorg samen met psychologische zorg en healing. Met medicatie, bestraling of indien nodig een operatie. Veroordeel jezelf niet door te denken dat je dit allemaal nooit zult kunnen. Je kunt het!

Mary Span | DoesPlus!
AUTEUR MARY SPAN | ©DOESPLUS! | 230803
Trendjournalist/publicist en auteur van het boek Zinvolle [W]evolutie.
Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie
in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Authentiek zijn is meer waard dan een masker | DoesPlus!

Durf authentiek te leven, zonder masker

Een heel belangrijk moment in iemands leven breekt aan wanneer iemand onderscheid probeert te maken tussen zijn persoonlijkheid en zijn essentie.

Denk positief | DoesPlus!

Positiviteit beïnvloedt gezondheid

Boeddha zei het al: ‘Doe niets wat schadelijk is, ontwikkel een overvloed aan verdiensten en tem je geest.’ De geest is de wortel van geluk en gezondheid.

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Verified by MonsterInsights