PSYCHE | healing begint bij jezelf

Healing begint bij jezelf | DoesPlus!

Vignet Mary Span | DoesPlus!
28 juni 2024

Healing begint bij jezelf

Je kunt je leven plannen zoveel als je wilt, maar uiteindelijk zul je alle bagage van vooroordelen, problemen en emoties een keer moeten loslaten als je het menselijk lichaam verlaat. Hebben onze problemen te maken met de aard waarop we door het fysieke lichaam en onze hormonen worden geregeerd of leven we teveel vanuit zelfzucht en de buitenwereld?

Een groot deel van hoe je leeft, heeft te maken met je fysieke lichaam en de grootste illusie is dat je denkt dat je het lichaam bent. Maar als het lichaam sterft, denken velen dat het dan gedaan is. Niets is minder waar als je de mediums en de mensen met een bijna-dood-ervaring mag geloven. Het geestelijk bewustzijn lijkt fysiek verdwenen, maar blijft volgens hen voortbestaan in een sfeer waar geen oorlogen of problemen meer bestaan. Alles wat ik heb gelezen en heb meegemaakt lijkt erop te duiden dat we het lichaam overleven. We zijn een geest in een lichaam, dat zich in een dichte materie bevindt.

Er wordt gezegd, dat we een geest zijn die omhuld is door een elektromagnetische mantel. In het oude India noemden ze dat de aura, die uit een stoffelijk fysiek lichaam en meerdere energetische niveaus bestaat. Volgens de Indiase yogafilosofie bestaan we allemaal uit een aantal lagen: kosha’s oftewel energiefrequenties. Kosha is in het Sanskriet het woord voor schil of laag. Je kunt het vergelijken met de schillen van een ui,  die van een fysieke, emotionele, mentale laag naar het niveau van de liefdesenergie en vervolgens naar de spirituele en universele laag lopen.

Een kosha komt voor het eerst voor in de
Upanishaden, één van de belangrijkste teksten
binnen de Hindoeïstische filosofie.

Je bent in feite een wonderbaarlijk wezen, dat niet alleen bestaat uit chemische reacties van het lichaam maar ook uit geestelijke reacties vanuit je aura. Voor wie het kan zien, geeft de aura heel veel informatie over de psychologische aard en de groeiprocessen van de mens. De gevolgen van een operatie kunnen bijvoorbeeld in het energieveld worden waargenomen, net als mentaal disfunctioneren. Je zou jezelf kunnen afvragen: ‘Wat betekent deze ziekte voor mij? Wat kan ik van mijn problemen leren?‘ Het kan een boodschap zijn dat zegt: ‘Wacht ‘ns even, er is iets mis. Je luistert niet naar je totale zelf!’

Kijk je naar het lichaam zelf, dan zie je dat je vaak vanuit lichamelijke functies reageert. Neem het vecht-, bevriezings- en vluchtmechanisme bijvoorbeeld. Wanneer het brein niet genoeg tijd of informatie heeft om bij dreigend gevaar de beste koers van actie te bepalen, kan dit ervoor zorgen dat je instinctief verstijft. Het angstsysteem krijgt dan de overhand. En dat zorgt ervoor dat alles uit de hand loopt. Het kan vervolgens een geconditioneerde, aangeleerde emotie of reactie worden waar je naar gaat leven. Je leeft dan in een wereld die door het lichaam wordt geregeerd.

Worden de problemen
van de wereld veroorzaakt
door onze fysieke reacties
en dus ons denken?

Ons fysieke zelf kan zichzelf niet realiseren en kan niet bewust worden, onze geest wel. Ons lichaam of ons omhulsel valt zelfs in z’n geheel weg zodra we overgaan. Wie ben je dan zonder een lichaam? Zou je dan nog steeds die angsten of reacties vanuit het hormoonsysteem hebben? We zijn dan nog steeds wezens, maar dan zonder die fysieke interactie.

Wat is hier de boodschap? Je zou in principe een beter mens kunnen worden als je meer alert zou zijn op de interacties tussen lichaam en geest. Je zou er dan goed aan doen beter te luisteren of te voelen wat de andere kosha’s of energielichamen je vertellen. Kortom, luister naar je intuïtie oftewel je onderscheidende geest en laat de gedachten van je denken voor wat het is. Want het denken vergroot alleen maar pijn en lijden. Het goede nieuws is dat je door de plastische aard van je brein effectief nieuwe manieren kunt leren om in de wereld te zijn.

Jij bent zelf de
poort naar verandering.

Je intuïtie zal je steeds betrouwbaarder vertellen wat je moet doen als zich een nieuwe situatie voordoet. De intuïtie kun je bereiken via je gevoel in je hart. Als je verbonden bent met je hartchakra kun je meer zelfgevoel en liefde ervaren voor jezelf, de natuur en de wereld als geheel. Je interacteert dan met het grote bewustzijn dat in en om de schillen en lagen van je zijn zit. Dat betekent niet dat je de fysieke dingen moet afwijzen. Natuurlijk kun je genieten van je fysieke zijn, maar realiseer je dan wel dat je niet het fysieke lichaam bent. Laat je gehechtheid aan de materie varen en stap uit jouw gevangenis van controle en beperking.

Veroordeel jezelf niet door te denken dat je dit alles nooit zult kunnen. Je kunt het. Het gaat er alleen maar om dat je jezelf accepteert. Geef gewoon je gevoel in je hart voorrang, want via je hartchakra ben je verbonden met de algeest. Als je zo leeft, wordt de kans kleiner dat je ziek wordt omdat je de emotionele signalen vanuit je denken eerder opvangt, onderkent en verwerkt. Het allerbelangrijkste is het ervaren van liefde in jezelf. Liefde voelen is de beste healer voor jezelf én de wereld, maar dat vergt wel dagelijkse oefening.

Mary Span | DoesPlus!

AUTEUR MARY SPAN | ©DOESPLUS! | 240628
Trendjournalist/publicist en auteur van het boek Zinvolle [W]evolutie.
Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie
in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden
Nieuwe wereld vraagt om hoger bewustzijn | DoesPlus!

De nieuwe wereld vraagt
om hoger bewustzijn

Maar waar blijft die nieuwe wereld?

Hier en nu | DoesPlus!

Een plusleven creëer je
in het hier-en-nu

Wil je nieuwe kansen creëren, je lichaam regenereren of een gelukkig leven leiden? Dan zul je eerst het eeuwige hier-en-nu dienen te ontdekken. 

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Geverifieerd door MonsterInsights