NIEUWE WERELD | vraagt om hoger bewustzijn

Nieuwe wereld vraagt om hoger bewustzijn | DoesPlus!

Vignet Mary Span | DoesPlus!
25 juni 2024

De nieuwe wereld vraagt om hoger bewustzijn

Als je boos bent, komt dit omdat je in het verleden leeft. Als je bang bent, komt dit omdat je de toekomst vreest. Maar als je je vredig voelt, dan leef je in het NU. En dat is waar een nieuwe wereld en het bewuste leven begint. En dat is van belang voor jouw heling en de genezing van onze planeet.

We zijn allemaal op een unieke, spirituele reis op weg naar een nieuwe bewustzijnsstaat, die een nieuwe wereld van vrede en liefde zal creëren. Sommigen vragen zich misschien af: waar blijft die nieuwe wereld dan waarover zoveel gesproken wordt? Want we zien alleen maar ongelooflijk veel ellende in plaats van vrede. We beseffen niet dat alles wat in het verleden is geschied nu vrijkomt om getransmuteerd te worden. In feite wordt nu donkere, duistere materie omgezet naar lichtere energiefrequenties. Hoe meer er getransmuteerd wordt, hoe lichter het zal worden en hoe meer bewustzijn er in de wereld zal ontstaan. Dit lange proces van transmutatie of van wakker worden is uiterst belangrijk, omdat het helpt om het energieveld van het collectief vrij te maken voor de nieuwe frequenties van het Aquariustijdperk. In deze overgangsfase, waarin we nu leven, vallen de filters die ieder mens om zich heen heeft geleidelijk weg waardoor er meer zichtbaar wordt.

In turbulente tijden is het extra
belangrijk om op je energie te letten.

Want alles is energie en heeft een bewustzijn. Zo ook systemen, zoals je familiesysteem, het bedrijf waar je werkt of de maatschappij waar je een onderdeel van uitmaakt. Heb je ooit gemerkt dat een kamer vol met mensen een bepaalde energie heeft? En voelde die energie zwaar, neutraal of licht aan? Haalde die jou uit je kracht of werd je er blij van? Op plekken waar bijvoorbeeld veel gevochten is, is de angst en strijd nog voelbaar aanwezig. Hierdoor is er geen of minder ruimte voor ontwikkeling, laat staan voor evolutie naar een hoger bewustzijn. Het hogere bewustzijn is overigens geen fysieke plek, maar in de hogere bewustzijnsstaat zijn we ons bewust van wat er werkelijk gaande is: dat het ego regeert en niet het hart. Met de realisatie van het hogere bewustzijn hebben we namelijk geleerd om volledig aanwezig te zijn en ons hart oftewel onze intuïtie te volgen. We zijn dan vrij van de beperkingen en angsten uit het verleden en de toekomst. We worden daardoor als ‘t ware lichter in energie.

Het Aquariustijdperk
is een cadeau, ook al voelt
dat nog niet zo.

In het Aquariustijdperk worden er golven van lichte energie over ons uitgestort, waardoor de lagere, dichtere energie wordt getransmuteerd. Terwijl je door je verbrijzelingen en helse vuren in je leven heengaat, wordt het gemakkelijker je over te geven aan wat is en laat je het naar de oppervlakte komen om het vervolgens te transmuteren. Momenteel zijn er veel mensen die erg getriggerd raken door de omstandigheden, maar er zijn ook veel mensen die daardoor hun hele leven in een ander licht zetten. Denk maar eens aan de mensen die naar een andere plek verhuizen om een heel ander – vaak natuurlijker en moreler – leven op te bouwen. Hun hele URL-adres wordt als ‘t ware anders.

Hoe hoger de trillingsfrequentie van
je
eigen energiesysteem is
of hoe hoger je bewustzijn,
hoe minder je wordt
beïnvloed door
resonanties van anderen.

Waarom dan al die triggers, oorlogen, ziektes en problemen? Elk probleem en elke ziekte heeft een wortelemotie in jouw lichaam. Het motiveert je om naar binnen te gaan en je niet meer te laten leiden door de donkere materie van de buitenwereld. Denk nou niet, dat het donkere iets negatiefs is. We hebben zowel het negatieve als het positieve nodig om vooruit te komen. Dus als je angst hebt, geef je er dan aan over en het gevoel zal snel neutraler worden. Maar als je je ertegen verzet, begraaf je het gewoon weer terug in je lichaam en veroorzaakt het ongemak of ziekte. Want ziekte is niets anders dan niet verwerkte angst. Het zal in deze tijd – door de uitstorting van lichte energieën – sowieso naar boven komen, of je wilt of niet. Het beste is om je eraan over te geven en je te ontspannen. Schakel je verstand (ego) uit en sta jezelf toe om liefde in je hart te voelen. Het haalt je regelrecht uit het donker. Het is het medicijn voor heling.

We denken teveel dat de energiebron
van God buiten ons is. Die is in ons. We
zijn niet machteloos!

Het zijn de oorlogen en de natuurrampen op onze planeet die de dichte, duistere frequenties uit vorige levens naar de oppervlakte brengen. We hebben oorlogen vanuit oordeel en angst gecreëerd, omdat we niet in staat waren om het naar liefde om te vormen. Blijf in het NU-moment en laat het oordeel los, dan kan er een nieuwe wereld van vrede ontstaan. Iedereen kan het. Alles is immers energie en we zijn niet machteloos. Wij zijn zelf het medicijn.

Wanneer je leert voelen met je hart, kan de intuïtie zich in jou ontwikkelen. Je hebt het vermogen om indrukken te ontvangen uit de andere wereld, maar de kwaliteit van de ontvangen boodschap zal afhangen van de kwaliteit van je eigen bewustzijnstoestand. De manier om betere indrukken te verkrijgen, is om te streven naar onzelfzuchtigheid en door het versterken van je karakter. Zorg dat je de meester van je eigen huis bent, maak je hoofd leeg, zoek de stilte op, zoek de verbinding met je hart of gevoel en kom in het hier-en-nu. In het hier en nu zijn biedt de kans om je verleden te relativeren en je toekomst slechts als mogelijkheid te zien. Wat telt, is waar je nú bent. Wie dit oprecht en langdurig oefent, behoort tot de voorlopers van de mensheid, de lichtwerkers die een nieuwe wereld voor de mensheid kunnen inluiden.

Mary Span | DoesPlus!

AUTEUR MARY SPAN | ©DOESPLUS! | 240625
Trendjournalist/publicist en auteur van het boek Zinvolle [W]evolutie.
Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie
in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden
Oneindig bewustzijn | DoesPlus!

Is er oneindig bewustzijn: hier, daar en overal?

Nieuw onderzoek naar het stervende brein suggereert dat de grens tussen leven en dood wellicht minder duidelijk is dan eerder werd gedacht.

Innerlijke stem | DoesPlus!

Ontdek jouw eigen inzicht op weg naar evolutie

Je innerlijke stem of intuïtie kan enorme mogelijkheden voor verandering en evolutie openen. Er schuilt namelijk een wijze stem in jou.

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Geverifieerd door MonsterInsights