KIDS KINDNESS | Moedig kinderen aan om aardig te zijn

Kindness for children

8 april 2021 | Mary Span | Evolutiegids
Moedig kinderen aan om aardig te zijn

Hoe maak je kinderen erop attent om aardig te zijn? Waarom is het zo belangrijk om kinderen te leren vriendelijk te zijn. Vriendelijkheid is een manier om je goed te voelen over jezelf en positief te zijn over anderen en de wereld om je heen.

De wetenschap heeft aangetoond dat vriendelijke daden, groot of klein, de gever, en zelfs gelukkige omstanders, gelukkiger maken. Als we een kind leren om actief vriendelijk te zijn, geven we het kind een krachtig hulpmiddel voor persoonlijk welzijn én impact op de wereld.

Met kinderen praten over vriendelijkheid kan beginnen met luisteren naar wat ze te zeggen hebben. We kunnen ze vragen hoe zij vriendelijkheid zien en hoe ze vriendelijkheid zouden toepassen. We kunnen onze kinderen vragen om een ​​goed verhaal uit hun eigen leven met ons te delen. Wie beschouwen ze als ‘vriendelijke’ mensen? En waarom?

Ik geloof dat het belangrijk is om met kinderen over vriendelijkheid te praten. Het is immers een van de belangrijkste vaardigheden in het leven. Terwijl een kind vriendelijkheid beoefent, ontwikkelt een kind ook zijn of haar vermogen om het goede in zichzelf te vinden en in de wereld.

Wat kun je doen?

  1. Praat over vriendelijkheid.
  2. Kies iemand aan wie het kind een vriendelijk briefje zou kunnen schrijven.

Bedenk dat vriendelijkheid besmettelijk is. Hoe meer we erover nadenken, en hoe meer we erover praten, hoe meer vriendelijkheid er in de wereld zal zijn.

COPYRIGHT | CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?