LEEFWIJZE | vlieg er eens uit

Vlieg er eens uit | Mary Span

25 april 2022 | Mary Span | Evolutiegids

Als je kasteel op zand is gebouwd, vlieg er dan eens uit

Velen hebben hun kastelen op zand gebouwd. We hebben voortgebouwd op fundamenten die op dat moment solide genoeg leken om ons een goede start in het leven te geven, maar naarmate we meer ervaring en inzichten kregen begon onze basis weg te spoelen. Wat nu?

Het heden is opgebouwd uit verhalen vanuit het verleden. Wat in het verleden hielp om sterk te staan, kan nu na vele ervaringen een zwaktebod zijn. Soms kan het zijn dat het verleden in het heden gaat opspelen. We raken in paniek door te denken: ‘Ik ben alles aan het verliezen. Het zand onder mijn kasteel glijdt weg.’

Verandering hoeft niet te betekenen dat alles op je afkomt. Verandering is er om je te helpen evolueren en bloeien, want evolutie is verandering. En je bent vloeiend genoeg om mee te veranderen. Je bent je er alleen niet altijd van bewust dat er een verandering gaande is.

Als je kasteel is vergaan,
kunnen er nieuwe avonturen ontstaan.

Wanneer de wind rondom ons kasteel opsteekt en onze zielekern raakt, zullen we op zoek moeten gaan naar antwoorden. Soms schrikken we van de schade of worden we juist geïnspireerd om het anders te gaan doen. Of we maken aanstalten om het kasteel te verlaten om een andere keuze te omarmen.

In je leven zul je altijd te maken hebben met tegenslag. Daar ontkom je niet aan. Maar wanneer jouw fundering, in jezelf, hier niet tegen bestand is zal je iedere keer vallen. We ervaren dit allemaal op verschillende manieren, maar wat het ook is, ben je klaar voor evolutie? Ben je klaar om jezelf te leren kennen en op een geheel nieuwe manier van jezelf te houden en het verleden te laten voor wat het is?

Evolutie is een continu proces.

Je kunt leren wie je bent, buiten je verhalen uit het verleden om. Bevrijd jezelf van alle twijfels, schuld, schaamte, oude verhalen en versleten geloofssystemen, én het oordeel van anderen. Maar soms blokkeren we onszelf als we te perfect willen zijn voordat we de sprong uit ons kasteel te wagen. Het lijkt dan alsof we keer op keer onze parachute willen controleren voordat we uitvliegen. En soms lukt het uitvliegen niet eens. Dan missen we het avontuur dat leven heet.

Zorg voor een nieuw maar stevig fundament.

Ga niet voorbij aan wat je werkelijk verlangt te zijn. Vertrouw jezelf. Je kunt het niet fout hebben. Je zult het niet verkeerd begrijpen, terwijl je reist naar heelheid, vrijheid, vreugde en licht. Omarm je nieuwe Zelf. Dit is de eerste stap uit jouw kasteel. Vrijheid zal dan jouw deel zijn.

Mary Span
AUTEUR MARY SPAN | ©DOESPLUS! | 220425
Trendjournalist/publicist en auteur van het boek Zinvolle [W]evolutie.
Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie
in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Liefde | DoesPlus!

Hoe meer liefde, hoe mooier de creatie

Wat zou er gebeuren als we ons zouden laten leiden door liefde of zachte energie in plaats van te corrigeren of te vechten?

Karaktereducatie | DoesPlus!

Grip op gedrag: bevorder bewustzijn!

Agressie, boosheid, discriminatie, criminaliteit. Het is aan de orde van de dag. Hoe krijgen we weer grip op gedrag?

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Geverifieerd door MonsterInsights