MACHTWET | hoe het een het andere beïnvloedt

Hoe het een het andere beïnvloedt | Mary Span

24 mei 2023 | Mary Span | Evolutiegids

Hoe het een het andere beïnvloedt

Enkele jaren geleden bestudeerden een aantal wetenschappers hoe lawines ontstaan. Je herinnert je misschien dat lawines een machtwet volgen, die voorspelt dat er vele kleine lawines zullen zijn, af en toe middelgrote en zeer zeldzame gigantische. Wat heeft deze machtwet te maken met gebeurtenissen in de samenleving?

Een dagblad kopt ‘Zelfdoding wordt vaak aangewakkerd door sociale media’. Een SCP-onderzoek laat zien dat door heel Nederland haarscheurtjes lopen die het onbehagen voeden. Welke gevolgen zullen er zijn als er steeds minder woningen worden gebouwd en het aantal inwoners toeneemt? Onderzoek van lawines toont aan dat zelfs een klein deeltje een grote verschuiving teweeg kan brengen.

De kracht van de natuur is groter dan we denken.

Creëer een grote berg rijst en voeg telkens een korrel toe aan de top van de stapel. Veel rijstkorrels lijken geen effect te hebben, terwijl af en toe een enkele willekeurige korrel een lawine kan veroorzaken. Het lijkt alsof er niets gebeurt, maar er zijn wel degelijk hele subtiele veranderingen in de stapel te zien. Bij elke toevoeging komt de berg rijst tot leven. Elke actie veroorzaakt een reactie, soms subtiel bij korrels in de buurt en soms in de vorm van een lawine.

Wat zegt dit eigenlijk? Dit laat me zien, dat de kleine toevoegingen van korrels door de hele stapel resoneren, waardoor talloze andere kleine reacties tussen aangrenzende korrels worden veroorzaakt, die op hun beurt hun beweging door de hele stapel doorgeven. Elke korrel draagt iets unieks bij aan de uiteindelijke lawine. In werkelijkheid creëren alle korrels de voorwaarden voor de lawine die uiteindelijk zal plaatsvinden.

En plots ontdek je je eigen kracht.

Als dit het geval is voor een stapel rijst, kan ik me alleen maar voorstellen hoeveel meer dit geldt voor de complexe, dynamische reeks reacties die door het collectieve bewustzijn van de mensheid resoneren. Als ik me bedenk wat dit betekent voor ons eigen handelen, zijn er volgens mij twee belangrijke consequenties. Ten eerste is er een gevoel van energetische kracht. Hoe onbelangrijk onze eigen acties ook lijken in relatie tot de enorme krachten die onze wereld aandrijven, we kunnen erop vertrouwen dat de potentiële resonantie veel verder gaat dan we ons kunnen voorstellen. Ten tweede is er een ontzagwekkende verantwoordelijkheid verbonden aan energetische kracht: de manier waarop ieder van ons ervoor kiest om met de wereld om te gaan, hoe onbelangrijk het ook mag lijken… jouw actie doet er toe.

Dus elke keuze die we maken, de woorden die we spreken, de acties die we ondernemen, we spelen met z’n allen een rol bij het remmen of het aanjagen van de grote transitie in onze samenleving. Beide factoren hebben sowieso gevolgen voor de volgende generatie. En met elke streng die we op aarde creëren, zijn we verbonden met de toekomst van de aarde.

Samen kunnen we bergen verzetten.

Als je dit artikel hebt gelezen en verder gaat met de volgende ervaring in je leven, wat het ook mag zijn, nodig ik je uit om even de tijd te nemen om te pauzeren. Ga zitten, haal een paar keer diep adem en denk na over deze vraag: wat is het heilige en kostbare weefsel dat je gaat weven?

Mary Span
AUTEUR MARY SPAN | ©DOESPLUS! | 230524
Trendjournalist/publicist en auteur van het boek Zinvolle [W]evolutie.
Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie
in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Spiritualiteit, wat is het voor mij? | Mary Span

Spiritualiteit, een evolutieladder?

Spiritualiteit, wat is het en hoe herken je het in jezelf en anderen?

Eenheid | DoesPlus!

In eenheid de wereld redden. Hoe dan?

Het feit dat we allemaal op deze planeet wonen en samen leven, zorgt voor een unieke verbinding tussen alle mensen, dieren en het milieu.

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Verified by MonsterInsights