LEVENSWIJZE | bewustzijn als levenswijze

Nieuwe evolutie | Mary Span

19 oktober 2022 | Mary Span | Evolutiegids

Bewuste levenswijze: begin in het hier-en-nu

De Zwitserse Christina von Dreien, die met een verruimd bewustzijn werd geboren, spreekt ervan. De Britse Alice Bailey schreef er verhandelingen over. Het nieuwe tijdperk van [w]evolutie is onderweg en niets kan dit verhinderen. Deze bewuste levenswijze wacht erop verwezenlijkt te worden, zodra de zelfzucht verslagen is.

Alice Ann Bailey (1880 – 1949) was een van de meest invloedrijke occulte leraren uit haar tijd, een invloed die zich voortzet tot in deze tijd. Ze schreef 24 boeken die gaan over onderwerpen als het zonnestelsel, meditatie, genezing, spirituele psychologie, het leven na de dood, esoterische astrologie, esoterische genezing en het lot van naties. Vooral het laatste thema wil ik graag met jullie delen.

Het lot van naties is er niet een van ego, maar van bewustzijn en verbinding. Ik beschrijf dit uitgebreid in mijn boek ‘Zinvolle [W]evolutie‘. We leven in de meest belangwekkende periode sinds miljoenen jaren evolutie. Een nieuwe toekomst voor al het leven op onze planeet ligt voor ons. De signalen zien wij dagelijks om ons heen: afbraak van overtuigingen, maar ook van regeneratie door pioniers die de ziel in alles zien. We maken het faillissement mee van het oude, beperkte denken én ervaren de komst van een nieuwe energie in de wereld.

Om beschadigde verbindingen te kunnen genezen, dienen we naar de grondoorzaak te gaan. Dat is niet eenvoudig, maar brengt wel grote waarheden aan het licht. Het brengt aan het licht dat alles gebaseerd is op onze gehechtheid aan angst, het verleden en de toekomst. Om vrede te kunnen ervaren moeten we naar het hier-en-nu en opklimmen naar een verfijnde sfeer van spiritueel bewustzijn, waarin we harmonieus kunnen samenwerken met de ziel, die subtiel en stil van aard is. Door in te keren in jezelf kun je zien dat jouw houding relaties beïnvloedt via het gedrag. Deze bewustzijnsverruiming leidt ontegenzeglijk tot nieuwe waarneming en holistische ideeën.

Ook Christina von Dreien spreekt veel over bewustzijnsverruiming, de verbinding met je ziel herstellen en het verhogen van je trilling. Dat betekent verantwoordelijkheid nemen voor je levenswijze en je ware potentieel inzetten voor een betere wereld. Ze zegt: “Mensen, die slechts alleen hoofdkennis hebben, maar geen voelend hart, maakten de wereld tot dat, wat ze nu is. Wat we vandaag nodig hebben, zijn bewuste hart-mensen.”

Ik vind het daarom belangrijk dat alle mensen, die oprecht een volmaakte wereld willen, de handen ineenslaan en als dat niet mogelijk is, kunnen we het ook op energetisch niveau doen. Vanuit onze opbouwende gedachten of meditatie. Want als we bewust zijn, weten we dat we een voorbeeld voor de wereld zijn, een brenger van licht. Daarom is het belangrijk om vreugde te ervaren en onszelf te verwelkomen zoals we zijn. Als we oprecht in het hier-en-nu zijn, heeft de Nieuwe Tijd een snellere kans van slagen. Want de Nieuwe Tijd zal gebaseerd zijn op waarheid en rechtvaardigheid en wordt in vele religies aangeduid als het Gouden Tijdperk. Gelukkig bouwen vele pioniers al in alle rust aan een nieuwe wereld, zetten gezamenlijke projecten op, werken aan zichzelf en vervangen hun eigen oude overtuigingen door nieuwe, die behulpzamer zijn.

Dus denk groot, werk vanuit je hart-gevoel in het hier-en-nu, houd het behapbaar en vooral medemenselijk. Help mensen een grotere visie te zien en hen kennis, vaardigheden en instrumenten te bieden om persoonlijk, zakelijk of maatschappelijk te kunnen veranderen. Op die manier zal het nieuwe tijdperk zijn intrede kunnen doen.

Mary Span
AUTEUR MARY SPAN | ©DOESPLUS! | 221019
Trendjournalist/publicist en auteur van het boek Zinvolle [W]evolutie.
Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie
in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
boek Zinvolle [W]evolutie

De ultieme gids naar zinvolle [w]evolutie

We hebben een nieuwe visie op de werkelijkheid nodig – een pad van zelfevolutie en wevolutie dat leidt naar verbinding met onze essentie, een holistische manier van samenleven en een integrale omgang met de natuur.

Illusie | DoesPlus!

Wat je ook denkt, het is een waan

Zien we met denken, wel de realiteit? Hoe zit ‘t met ons IK?

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Geverifieerd door MonsterInsights