LIEFDE | verhef jezelf en de wereld

Verhef jezelf en de wereld in liefde | Mary Span

26 juni 2019 | Mary Span | Evolutiegids

Verhef jezelf en de wereld in liefde

Het is zó gemakkelijk om jezelf en een ander te veroordelen. Veel moeilijker is het om jezelf te waarderen om wie je bent. Anita Moorjani leerde na een bijna-dood-ervaring dat onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en de wereld het meest belangrijke is wat je te doen hebt in dit leven. Maar hoe doe je dat in een wereld vol problemen?

In een wereld vol met problemen worden we niet geboren met een handleiding. Maar tóch krijgen we die handleiding door anderen aangereikt. Auteur Anita Moorjani, die een bijna-dood-ervaring heeft gehad, ziet meer in ware liefde (niet de emotionele liefde maar onvoorwaardelijke liefde) voor jezelf en de wereld. Zij verwoordt dat in onderstaande tekst.

Toen ik in deze wereld werd geboren,
waren de enige dingen die ik wist, mijn licht te verlichten,
te lachen en te schitteren. 

Toen ik groeide, zeiden mensen dat ik moest ophouden met lachen. 
“Neem het leven serieus”, zeiden ze, 
“als je vooruit wilt komen in deze wereld.” 
Dus stopte ik met lachen. 

Mensen zeiden tegen me:
“Wees voorzichtig met wie je liefhebt 

als je niet wilt dat je hart gebroken wordt.” 
Dus stopte ik met liefhebben. 

Ze zeiden: “Schijn je licht niet zo fel 
omdat het teveel aandacht op je vestigt.” 
Dus stopte ik met stralen 
En werd klein en verdord  en stierf.

Alleen om te leren bij de dood 
dat alles wat telt in het leven 
is om onvoorwaardelijk lief te hebben,
te lachen, en het licht helder te laten schijnen!

Je kunt geloven dat het leven je overkomt, dat je slachtoffer bent, dat je er niet toe doet of dat je niet opgewassen bent tegen de harde realiteit van deze wereld. Je kijkt naar buiten en je ziet een wereld die zowel donker als licht is. Een wereld vol met problemen, maar ook een wereld die mooi kan zijn. Maar je kijkt nog steeds naar buiten. Je reageert op wat er buiten je gebeurt in plaats van zelf een leven voor jezelf te creëren. Wie zou voor me kiezen, denk je misschien wel eens. In plaats van jezelf te waarderen met alle talenten die je in huis hebt.

Ik vraag me soms af waarom de een het beter heeft dan de ander. Ik vraag me vaak af waarom er zoveel problemen op aarde zijn die om een oplossing vragen. Anita Moorjani heeft wel een antwoord. In haar boek Dying to Be Me laat ze daarop haar licht schijnen. Een van de meest opvallende inzichten die ze kreeg was dat ze maar een leven heeft. Haar leven. En haar leven zou een hemel op aarde kunnen zijn (als ze daarvoor zou kiezen). Ze kreeg een bijna-dood-ervaring (BDE). Met een boodschap. Maar terwijl ze probeerde haar nieuw gerealiseerde inzichten na haar BDE in haar leven te integreren en deze toe te passen bleef ze wegversperringen tegenkomen. Ze begreep het niet tot ze naar binnen keerde en vroeg hoe ze met de moeilijkheden in het leven en in de wereld om zou kunnen gaan.

Ik moest doodgaan om mezelf te kunnen genezen.

Anita Moorjani herinnerde zich de boodschap die ze na haar BDE kreeg: “De bedoeling is om onvoorwaardelijk van mezelf te houden. Mezelf te waarderen. En om zoveel mogelijk mezelf te zijn. Om mijn licht zo helder mogelijk te laten schijnen. En dat is alles wat je te doen hebt of te zijn. Niets meer. Hou onvoorwaardelijk van jezelf, altijd, en wees wie je bent.”

En mensen om ons heen worden elke dag geconfronteerd met soms heel veel uitdagingen. De een leeft in armoede, de ander is ernstig ziek en een ander heeft te maken met een oorlog. Hoe kun je dan alleen maar bezig zijn om van jezelf te houden? “De echte service aan de mensheid is om van jezelf te houden”, aldus Anita Moorjani. “Dan ben je liefde in actie. De enige vraag die je jezelf moet stellen als je je verslagen of verloren voelt, is: Waar hou ik niet van mezelf? Hoe kan ik mezelf meer waarderen?”

We leven in een wereld die het
voelen niet ondersteunt.

Ik geloof dat je wordt geboren als een sterrenkind met een open hart van liefde en eenheid. Maar die staat van zijn verwerp je al snel als je opgroeit en probeert jezelf in te passen en te voldoen aan de maatschappij, jezelf conditionerend naar de wereldse normen. Je leert de antwoorden buiten jezelf te zoeken en daarbij volg je de verwachtingen van anderen op. Als je dan niet aan al deze externe verwachtingen kunt voldoen, voel je je ontoereikend en gebrekkig.

Dus ongeacht hoeveel zelfontwikkelingsworkshops je volgt of hoeveel zelfhulpboeken je leest, je blijft nog steeds buiten jezelf naar de wereld kijken om antwoorden te krijgen. Maar die antwoorden liggen binnen in jezelf. Je hebt in dit leven unieke talenten meegekregen, waarmee je je leven vorm kunt geven. Gebruik die talenten en leer van de zwakke en negatieve kanten in je leven. Niets kan de destructieve patronen in je leven veranderen, tenzij jij ervoor kiest een andere, betere route te kiezen.

Houden van jezelf is niet egoïstisch.

We kunnen pas van iemand anders houden als je zelf die liefde in jezelf ervaart. Je weet dan wat ware liefde is. Hoe meer je van jezelf houdt, hoe meer je die aan anderen kunt schenken. Dat is een wet van Meden en Perzen. En als je leert van jezelf te houden, kan niemand je meer misbruiken of gebruiken. Als je van jezelf houdt, accepteer je automatisch ook die ander om wie hij of zij is. Met al z’n mooie als minder mooie kanten. Een relatie die gebaseerd is op onvoorwaardelijke liefde is bevrijdend omdat je ervoor kiest om samen te zijn, in plaats van samen te blijven omdat je je gevangen voelt door angst, verplichting of manipulatie.

Je bent perfect geboren, maar je bent vergeten wie je bent. Je bent al liefde, alleen heb je dat voor jezelf en de buitenwereld verstopt. Omdat je bang bent niet te voldoen. Je ziet je eigen kracht niet omdat je bang bent. Maar die kracht is er wel degelijk. Overweeg deze waarheid eens: we zijn allemaal gelijk, we zijn allemaal machtig. Ook jij!

Het ervaren van zogenaamde negatieve emoties betekent niet dat je gefaald hebt of dat je niet spiritueel genoeg bent. Het omarmen van pijn geeft je de gelegenheid om je talenten te zien en de kracht in jezelf te ontdekken. Zie een crisis als een omdenkpunt in je leven. Jouw echte uitdaging is om hier op het fysieke vlak een leven van evolutie, bevrijding, liefde en vreugde te leven.

Mary Span
AUTEUR MARY SPAN | ©DOESPLUS! | 190626
Trendjournalist/publicist en auteur van het boek Zinvolle [W]evolutie.
Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie
in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.
Authentiek zijn is meer waard dan een masker | DoesPlus!

Durf authentiek te leven,
zonder masker

Een heel belangrijk moment in iemands leven breekt aan wanneer iemand onderscheid probeert te maken tussen zijn persoonlijkheid en zijn essentie.

Ken uzelf! | DoesPlus!

Een mieters leven
zit in jezelf

De mens staat heel ver af van zelfkennis. Zijn we te druk met de waan van de dag?

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Verified by MonsterInsights