PLUSVIDEO

Ideeën voor zinvolle activiteiten | Mary span

Plusvideo | DoesPlus!

PLUSVIDEO

Of het nu gaat om het bezorgen van lekkers aan de buren, er is nooit een beter moment geweest om te helpen. En het zal je leven ook meteen verbeteren. Hier presenteer ik zinvolle ideeën die ertoe doen.

Hoe spiritualiteit ons beschermt

Spiritualiteit beschermt ons tegen wanhoop. Dr. Lisa Miller, hoogleraar aan de Columbia Universiteit, bestudeert de diepgaande wisselwerking tussen spiritualiteit en geestelijke gezondheid.

Goed omgaan met iedereen?

Psychiater Dirk de Wachter in het programma De Verwondering over relaties.

Leraar maakt fout

Dit is een les die iedereen – dus ook politici, ouders en leraren – zou moeten leren: het planten van positieve ideeën in de volgende generatie!

Geef steun aan de voedselbank

Voedselbanken hebben het drukker dan ooit. De beste manier om te steunen is na te gaan wat ze dagelijks nodig hebben. Volg de lokale voedselbank online. Hulp kan bestaan uit het ophalen of uitpakken van donaties, het bezorgen bij de meest behoeftige mensen en zelfs bij het vinden van online hulp. Bron: Voedselbanken.

Gevaarlijke woorden

Woorden bezitten de macht om levens te inspireren, te helen en te transformeren. Maar deze kunnen ook schaden.

Wees een buddy voor zieken of gehandicapten

Wie ernstig ziek is, heeft vaak de behoefte om over de impact van zijn ziekte te praten. Een buddy, een vrijwilliger die een of twee keer per week langsgaat bij zijn cliënt, biedt dan een luisterend oor. Je helpt als buddy met praktische dingen, zoals kleine klusjes in het huishouden. Ook organiseer je uitstapjes, om de zieke persoon even af te leiden van de alledaagse realiteit. Bron: Buddy Netwerk Nederland.

Geef een compliment of een geheim geschenk

Laat een doos koekjes of een taart in de keuken staan op kantoor, of leg anoniem chocoladerepen op het bureau van je collega’s en geniet van de vrolijke buzz die daardoor ontstaat.

Delen met jouw gratis moestuin

Maak, geïnspireerd door de Incredible Edibles-beweging, een moestuintje, beplant met kruiden en groenten, zodat mensen zichzelf kunnen helpen. Label het zodat voorbijgangers weten wat wat is, en dat het helemaal gratis is. Bron: Incredible Edibles.

Wees een professionele mentor

Help mensen die nieuw zijn in hun baan of die voor zichzelf willen beginnen. Stichting Ondernemersklankbord biedt ondersteuning aan ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf. Dit kan advies zijn aan starters, of begeleiding van ondernemers die willen groeien, innoveren, reorganiseren of overdragen. Bron: Ondernemersklankbord.

Geef bijles
aan kinderen

Huiswerkbegeleiding, bijles voor kinderen met een leerachterstand of aan vluchtelingenkinderen. Dit zijn zo enkele voorbeelden van bijlessen. Je bepaalt zelf hoeveel uren en op welke dag(en) je structureel wilt werken. Je verdient bovendien een goed salaris. Bron: Bijlesmeester.

Beantwoord telefoontjes
voor de Kinderhulplijn

De Kindertelefoon is al 43 jaar dé plek in Nederland waar kinderen van 8 tot 18 jaar gratis en vertrouwelijk kunnen praten over onderwerpen die ze niet durven, kunnen of willen bespreken in hun eigen omgeving.  Jaarlijks leidt de Kindertelefoon ruim 200 vrijwilligers op. Een uitgebreide training in gesprekstechnieken in combinatie met persoonlijke begeleiding bij de start maakt van onze vrijwilligers goede luisteraars. Bron: Kindertelefoon.

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?