DEEL JE STORY, GEEF HET WEG

Deel je verhaal met anderen

Als we met ons leven aan de oppervlakte blijven, zullen we oppervlakkige resultaten behalen. Gaan we daarentegen de diepte in en durven we onze verhalen te delen, dan zal dit onherroepelijk impact op anderen hebben.

In mijn jaren van consulting heb ik gemerkt dat mensen de neiging hebben hun eigen verhalen te bagatelliseren of zichzelf achter een masker te verbergen. Het komt waarschijnlijk door een vals gevoel van nederigheid, maar om de een of andere reden zien ze hun reis niet als iets dat waard is om te delen. Dat is jammer.

Als ondernemer of leider is jouw verhaal essentieel. Want het vertellen van verhalen is de meest effectieve manier om de betekenis van jouw leven te laten zien. Bovendien verbinden we ons met elkaar door middel van verhalen. En ten slotte herinnert de story ons aan de reden waarom we hier ├╝berhaupt zijn.

Als je nog aarzelt, geef ik hier enkele redenen om toch jezelf te openen voor anderen.

Jouw verhaal gaat niet over jou

Het is tijd om het idee los te laten dat we als enige verantwoordelijk zijn voor onze reis tot nu toe. Onze reis is geen reeks persoonlijke crises of successen; het is een reeks momenten waarop we hebben gereageerd op anderen en daarvan geleerd hebben. Het delen van die lessen is een zeer onzelfzuchtige manier van kijken.

Jouw verhaal kan anderen motiveren

Door je verhaal te delen, ontsluit je iets in hen. Jouw verhaal laat niet alleen zien dat je successen hebt behaald maar ook dat je kwetsbaar bent en een hart hebt. Geweldige verhalen doen iets met de luisteraars en laat ze nadenken. Het kan ze raken. Het kan ze motiveren om jouw voorbeeld te gaan volgen.

Jouw verhaal is een geschenk

Elke keer dat ik een verhaal vertel, herinnert het mij aan de rode draad van mijn leven. Ik zie dat mijn reis voor mij een geschenk is geweest om te kunnen evolueren naar meer bewustzijn. En mijn verhaal heeft invloed. Het is zelfs leuk om te merken dat andere mensen er enthousiast van worden. Dat ze door mijn verhaal zelf ook dieper gaan. Want mijn transformatie geeft ze een doel in hun leven.

Er is veel moed voor nodig om je eigen verhaal te delen. Dat is in het begin echt niet gemakkelijk. En toch is het juist jouw authenticiteit waar mensen zelf naar zoeken. Door jouw verhaal zien ze in dat het dragen van een masker contraproductief werkt. En dat zelfreflectie juist betekenis aan hun leven geeft.

Verberg je niet langer, want jouw verhaal kan betekenis in het leven van anderen brengen. En dat is een prachtig cadeau!

COPYRIGHT | CREATED BY MARY SPAN | ARCHIEF

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?