BOEK | alles is er al

Boek Beautiful Solutions | DoesPlus!

Vignet Mary Span | DoesPlus!
18 juni 2024

Alles wat we nodig hebben is er al!

societygids“Alles wat we nodig hebben om onze gemeenschappen te transformeren bestaat al”, zegt het nieuwe boek Beautiful Solutions: A Toolbox For Liberation.

Onze problemen zijn mondiaal en onderling verbonden, en onze oplossingen moeten dat ook zijn. Met meer dan zeventig bijdragers belicht deze toolbox de collectieve wijsheid die ons eraan herinnert dat een andere wereld niet alleen mogelijk is, maar ook al in aanbouw is. Alles wat we nodig hebben om onze gemeenschappen te transformeren bestaat al. Van voedselsoevereiniteit tot het afschaffen van schulden, van volksscholen tot energiedemocratie – en van Argentinië tot Zimbabwe. Als je verlangt naar een mooiere, rechtvaardiger en leefbaarder wereld – en wilt weten hoe je die kunt bereiken – dan is dit boek iets voor jou.

Beautiful solutions | DoesPlus!

Het boek gaat over voedselsoevereiniteit tot het afschaffen van schulden, van volksscholen tot energiedemocratie – en van Argentinië tot Zimbabwe. Het boek bouwt voort op het eerdere project Beautiful Trouble: A Toolbox for Revolution. Door de focus te verleggen naar de transformerende verhalen en ideeën in de praktijk over de hele wereld, hoopt het boek te bewijzen dat niet alleen een andere wereld mogelijk is – maar dat deze er in feite al is. Voorbeelden, die in het boek worden genoemd, zijn onder meer:

CHITSVACHIRIMURUTSOKA: Tweeëntwintig veteranen van de Zimbabwaanse bevrijdingsoorlog hebben hun krachten gebundeld om een collectieve boerderij, de Chitsvachirimurutsoka vennootschap, op te richten, waarvan de naam betekent ‘niets gewaagd, niets gewonnen’. De leden voorzien in hun levensonderhoud door de productie van gewassen en vee, inclusief het slachten, verwerken, verpakken en op de markt brengen van pluimvee en vee. Andere activiteiten zijn onder meer het maken van kleding, een keuken, bar en kinderopvang op het terrein.

GREENWAVE: Een non-profit netwerk van regeneratieve oceaanboeren in de VS die schelpdieren telen en zeewier verbouwen voor voedsel, biobrandstof en kunstmest zonder gebruik van zoetwater of andere input – waardoor goede banen worden gecreëerd en de planeet geen schade wordt gedaan.

SEIKATSU CLUB: Een vrijwillige vrouwencoöperatie (opgericht in 1965), die is uitgegroeid tot een enorme politieke kracht voor de empowerment van vrouwen, hernieuwbare energie en voedselveiligheid in Japan. De vereniging is verdeeld in groepen huishoudens die gezamenlijk voedsel bestellen en biedt slechts 3.000 producten aan, voornamelijk basisvoedsel. De federatie ontving in 1989 een Right Livelihood Award voor het creëren van het meest succesvolle, duurzame model van productie en consumptie in de geïndustrialiseerde wereld.

In onze turbulente tijden
zijn de kiemen van de oplossingen
die we nodig hebben overal
om ons heen te vinden.

Het boek komt uit op 29 oktober 2024! Het is een Engelstalige uitgave van Elandria Williams, Rachel Plattus, Eli Feghali and Nathan Schneider. Gerealiseerd in samenwerking met Beautiful Trouble, New Economy Coalition,  People’s Hub,  Highlander Center.

Mary Span
AUTEUR MARY SPAN | ©DOESPLUS! | 240618
Trendjournalist/publicist en auteur van het boek Zinvolle [W]evolutie.
Hou ervan je te inspireren en te activeren voor zinvolle evolutie
in leven en werk, bouwend aan een wereld van nieuwe mogelijkheden.

Lifehouse

10-07-24: Er zijn zoveel boeken die de aard van een ramp of crisis onderzoeken en aanwijzingen geven over wat we daadwerkelijk kunnen doen. Het boek Lifehouse onderscheidt zich echter door de duidelijke en zeer realiseerbare doelen. Het geeft een nieuw leven aan de gemeenschap. Bron: The Alternative.

Toekomstbeelden

22-06-24: Nederland blijft achter wat de lange termijn betreft. Jammer, want diverse planbureaus, SER, KNMI, de Nationale Ombudsman, denktanks en zelfs overheden schrijven vele inspirerende toekomstplannen. Maar wat blijft daarvan over nu de politieke wind is gedraaid? Burgerberaden blijken vaak goede en breed gedragen oplossingen te bieden, maar wordt ernaar geluisterd? Gelukkig komt er wel een nationaal burgerberaad over het klimaatbeleid. Bron: Wouter van Noort, NRC in zijn nieuwsbrief.
Eeuwige wijsheid | Mary Span

Eeuwige wijsheid

Ubuntu en andere wijsheidstradities leren ons dat alles met elkaar verbonden is. Wat kun je ermee?

Innerlijke stem | DoesPlus!

Ontdek jouw eigen inzicht op weg naar evolutie

Je innerlijke stem of intuïtie kan enorme mogelijkheden voor verandering en evolutie openen. Er schuilt namelijk een wijze stem in je.

CONTACT US

We zijn momenteel niet aanwezig. Je kunt ons een e-mail sturen, dan komen we er zo snel mogelijk op terug.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?

Geverifieerd door MonsterInsights